fbpx
61 16 28 00 drift@kildevangen.no

Av: Kai Henning Melberg

Mange klienter, pårørende, helsepersonell, bedriftsledere og andre som er interessert lurer på om AA og 12-trinnsprogrammet virker eller hvor godt det egentlig fungerer. I følge forskere ved Stanford, Cambridge og EU er svaret at det virker. Det fungerer bedre enn alle andre kjente metoder. 

Den største studien som noensinne er gjort for å finne ut av dette ble gjort nylig av EU, Stanford og Cambridge. I denne studien konkluderte man med at AA og 12-trinnsprogrammet fungerte bedre enn både cognitiv terapi og andre metoder. Stanford University School of Medicine har i tillegg i 2022 også gjort en ny studie. Universitetet publiserte i mars 2022 en artikkel på sine nettsider med følgende tittel: «Alcoholics Anonymous most effective path to alcohol abstinence». På norsk kan vi vel overestte dette til: «AA er den mest effektive veien til totalavhold». Hele artikkelen kan dere lese her.

For mer informasjon og konkret statistikk foreslår vi at du spanderer et kvarter av ditt liv og ser oghører vitenskapsmann og forsker John Kelly (Harvard/MGH) og Keith Humphreys (Stanford/VA) legge frem sine konklusjoner.  (Publisert 3. nov, 2020 av the Cochrane Collaborative). Videoen har også kommentarer og tanker fra den anerkjente psykologen Gabrielle Jones.

Call Now Button