fbpx
Er du pårørende til en med alkoholproblemer?At en person får et alkoholproblem kan skyldes en rekke ting. Er man oppvokst i et miljø med mye alkohol i familien kan det være en faktor. 
Alkoholproblemer kan komme hyppigere hos personer som har foreldre eller andre nære relasjoner som også har problemer.

Dette betyr ikke at alkoholproblemer er arvelig, men lever man i et miljø som er sterkt preget av dette kan ha en negativ effekt på våres liv.

Vi tar alle sammen våre valg, og det er ikke lett å avstå alkohol da man er omgitt av personer som inntar ofte og mye alkohol.
Dette er et problem for de og kan også bli et problem for andre rundt, og hvis du opplever alkoholisme i familien er det viktig å forsøke å håndtere det på en god og støttende måte.
Etter vår erfaring fra tidligere klienter så har pårørende blitt støttespillere etterhvert som personen som sliter ønsker selv å bli kvitt problemet. 
 
Vi skjønner at det å sitte på sidelinja og se på personer som sliter ikke er lett, derfor er det mer viktig å sørge for at den personen kan selv bestemme sitt tempo.
De klientene vi har hatt hos oss har opplevd pårørende både i positiv og i negativ forstand. 
Selv mener vi at du som pårørende bør ta kontakt med oss for å snakke, om det bare er så for å få råd om hva du kan gjøre. 
Det viktigste er at personer får hjelp, om det tar tid for en person at den innser at han/hun trenger hjelp så er det bedre å innse det enn at det går alt for langt. 
 
Vi på Kildevangen har både klienter og pårørende i fokus. 
Det er viktig med oppfølging av pårørende for at de også skal være trygge på at klienten har det bra og at det er fremgang. 
Alkoholproblemer er ikke lett for hverken klienten eller pårørende, men vi på kildevangen er opptatt av at alle skal få hjelp. 
Med riktig behandling og med riktig oppfølging gjør vi veien ut av alkoholproblemene tryggere for klienten og for pårørende. 
 
Som pårørende ønsker vi også å snakke med deg. Det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite. 
 
Ta kontakt med oss i dag. 
Call Now Button