fbpx

Av: Malin Bratvold Amsrud

8.3.2024

Åpenhet om Alkoholproblemer: Michael Andreassen om skyld, skam, suksess og alkoholens sentrale rolle i samfunnet

Kildevangen Behandlingssenter deler igjen en historie om en kjent person som velger å være åpen om sitt alkoholproblem, og denne gangen retter vi oppmerksomheten mot Michael Andreassen. Andreassen er kjent for mange som TV-personlighet med opptredener i programmer som Camp Kulinaris og Skal vi Danse, samt som den folkekjære programlederen i P4. På tross av det tilsynelatende suksessfulle livet, bar Andreassen på et skjult alkoholproblem som til slutt skulle bli avslørt. Avsløringen skulle vise seg å være første skritt på veien mot et bedre liv.

Alkoholproblemer, alkoholisme, behandling, kildevangen

Illustrasjon: Michael Andreassen slet med alkoholproblemer bak en vellykket fasade, noe han forteller om i sitt soloshow. (bildet er hentet fra Dagbladet.no).

I alkoholens makt

I mange år var Michael Andreassen fanget i et mønster av alkoholmisbruk. Til tross for sitt offentlige image slet han med å håndtere dagliglivet uten alkohol. Drikkingen tok gradvis over kontrollen, og Andreassen innså at han ikke kunne være den faren, ektemannen eller individet han ønsket å være. Økonomien og livet generelt ble påvirket, og selvfølelsen bar preg av den daglige kampen.
Andreassen ser han verdien av å reflektere over alkoholens dominerende rolle i samfunnet vårt og hvor akseptert det er å drikke. Den utbredte aksepten for å drikke alkohol gjorde det enkelt for Andreassen å skjule sitt alkoholproblem.

Avsløringen

Den skjebnesvangre dagen Andreassens alkoholproblem ble avslørt, kollapset han under sitt arbeid som programleder i P4. Denne hendelsen ble et vendepunkt, og selv om det var et øyeblikk preget av vanskeligheter, opplevde Andreassen en enorm lettelse, og fikk støtte fra arbeidsgiver og mennesker rundt seg. Denne støtten var helt avgjørende, og styrket motivasjonen for å håndtere alkoholproblemet. Denne dagen ble starten på det som skulle bli en reise mot edruskap for den folkekjære programlederen.

Soloshow

I september 2023 lanserte Michael Andreassen sitt soloshow «Jeg stoler ikke på folk som ikke drekker,» der han retter blikket mot alkoholens sentrale plass i samfunnet. I showet deler Andreassen også sine personlige historier og erfaringer som alkoholiker. Showet er laget for å få folk til å le, men det er også en alvorlighet som ligger under det hele. Dette er ikke første gang han har åpnet seg om alkoholproblemene, men dette showet markerer en enda mer åpenhjertig tilnærming.

Suksess

Historien til Michael Andreassen er en suksesshistorie, et bevis på at det er mulig å komme seg gjennom utfordringene knyttet til alkoholavhengighet og finne styrke i åpenhet og støtte. Han har blitt en kilde til inspirasjon for mange som kjemper med lignende utfordringer, og hans reise minner oss om viktigheten av å bryte ned tabuer rundt alkoholproblemer og oppmuntre til åpenhet og støtte i samfunnet.

Kilder:avogtil.no

Call Now Button