fbpx
61 16 28 00 drift@kildevangen.no

Av: Malin Bratvold Amsrud

17.12.2023

Maria Mena – et inspirerende forbilde for edruskap

Nordmenns forhold til alkohol har vært et hyppig diskusjonstema i flere av Kildevangen Behandlingssenter sine tidligere blogger, der vi blant annet har tatt opp at vårt lands drikkekultur ofte involverer store mengder alkohol på kort tid, der alkohol fungerer som et sosialt smøremiddel, og helgefylla er en kjent begivenhet. Det er ikke til å komme bort fra at alkohol er et folkekjært, og lovlig rusmiddel l her til lands. Derfor er det ekstra modig og betydningsfullt når noen tør å dele sin beslutning om å slutte med alkohol i nasjonale medier – det er både modig og viktig. I løpet av høsten har flere av Norges største aviser skrevet om Maria Mena og hennes nye edruskap. Den talentfulle artisten har åpent delt sin personlige historie om alkohol med et bredt publikum, både gjennom TV-intervjuer og sin egen Instagram-konto.

IKKE MER ALKOHOL: Artisten Maria Mena har lagt alkoholen på hylla for godt.

Slutt for alltid

I slutten av juli kunne Maria Mena feire tre måneder som edru. Hun uttrykte at reisen til edruskap hadde vært en positiv opplevelse. Mena hadde lenge følt behovet for å si farvel til alkoholen, da hun innså at drikking ikke hadde noen positiv innvirkning på hennes liv, og at hun ikke kunne kontrollere alkoholinntaket på samme måte som «andre mennesker». Likevel var det en rekke praktiske hindringer i veien som hun måtte finne ut av før hun kunne legge alkoholen bak seg som en del av sitt liv som en offentlig person. En av utfordringene var hvordan hun skulle si til andre at hun ikke ønsket å drikke alkohol på sosiale arrangementer.

En inspirasjon for andre

Maria Mena har mottatt en overveldende mengde støtte og positive tilbakemeldinger fra fans og følgere på sosiale medier. Hennes Instagram-innboks har blitt overfylt av meldinger fra mennesker som kan relatere til hennes historie og som finner inspirasjon i hennes reise mot edruskap.

EN INSPIRASJON: Artisten har inspirert mange med sitt nye edruskap.

På Kildevangen Behandlingssenter ser vi det som svært positivt når kjente og profilerte personligheter som Maria Mena deler sine erfaringer med alkohol og rusproblemer. Dette er viktig fordi vi vet at det er mange som sliter med alkoholavhengighet og som trenger å høre stemmen som sier: «Dette kan gå bra, du kan komme deg ut av det. Jeg klarte det, og du kan også!»

Maria Mena har vist mot ved å dele sin historie, og hun er et inspirerende eksempel for alle som strever med lignende utfordringer. Hennes reise minner oss om at det er alltid håp, og at støtte fra profesjonelle behandlingsinstitusjoner som Kildevangen Behandlingssenter kan være avgjørende på veien mot edruskap og bedre helse. Det er sjelden at noen klarer å overvinne avhengighet alene. Ofte er profesjonell og kvalifisert behandling nødvendig for å bryte fri fra avhengighetens klør.

Kildevangen Behandlingssenter ønsker Maria Mena alt det beste på hennes reise mot edruskap og håper at hennes historie vil fortsette å inspirere og hjelpe andre på veien mot et sunnere liv uten alkohol.

Call Now Button