fbpx
Av: Malin Bratvold Amsrud

Godkjenningsordningen i fritt behandlingsvalg ble avviklet 1.januar i år, og dette har påvirket private spesialisthelsetjenester som tidligere har kunnet bli godkjent gjennom Helfo for å levere spesialisthelsetjenester mot betaling fra staten.

I denne forbindelse har Kildevangen behandlingssenter et behandlingssted for avhengighet, og med stort fokus på alkoholavhengighet, om driften er nedlagt. Det kan bekreftes at Kildevangen fortsatt er i full drift!

Navneforveksling

Henvendelsene har nok i stor grad dreid seg om navneforveksling, mener Svein-Bjørnar Amsrud (Faglig leder) og Roger Granberg (Daglig leder) hos Kildevangen:
«Begge navnene har jo ‘Vang’ i seg… Vi mener at dette er en sannsynlig årsak for at vi har fått en del henvendelser om driften, og vi ønsker å presisere at vi er i fortsatt full drift, med akkurat det samme behandlingstilbudet som før.. Heldigvis, kan man si, så har vårt valg om å stå utenfor denne ordningen nå sørget for at vi fortsatt er stabile og kan levere akkurat samme tilbud som før. Det er jo ingen hemmelighet at det er et for lite tilbud innen fagfeltet rus og avhengighet i det offentlige..Og at de private foretakene, slik som Kildevangen, ofte har et mer effektivt tilbud».

Glad for å kunne fortsette med samme standard som alltid

Videre understrekes det at det er fryktelig synd at Vangseter må legge ned, etter mange års drift og mange års hard innsats. Samtidig er både Svein-Bjørnar og Roger glade for at driften til Kildevangen fortsetter på samme måte, og at ingen klienter i behandling brått blir overført til en annen behandlingsinstitusjon.

Man vet at tilbudet til denne gruppen av mennesker i en sårbar livssituasjon, slik som alkoholavhengige og andre avhengige er mangelfullt, og at det finnes utfordringer knyttet til rettferdig og adekvat behandling. Man vet også at denne gruppen gjerne ønsker å ta en autonom bestemmelse om hvor de ønsker å la seg behandles, basert på egne preferanser, og Kildevangen behandlingssenter legger stolthet i det å kunne (fortsette) å tilby behandling av beste kvalitet!

Kilder:

Punktum for Vangseter behandlingssenter: – Forferdelig trist! – Velferdsmiks
Regjeringen avvikler fritt behandlingsvalg – regjeringen.no

Call Now Button