fbpx
61 16 28 00 drift@kildevangen.no

Det har vært skrevet i pressen i det siste at folk som opererer bort sin fedme kan få uventede konsekvenser, og med at dette kan gjøre til at folk får alkoholproblemer. 

I en artikkel som ble skrevet av Norske forskere hevder at fedmeopererte har større risiko for å få alkoholproblemer, det ble også gjort en undersøkelse om hvordan fedmeopererte reagerte på sprit og alkohol.

Her er et lite sitat fra de forskerne:
«Alle inngrep som endrer magesekkens form eller funksjon kan påvirke alkoholopptaket.
Før du opereres brytes en viss andel av alkoholen ned i magesekken og går derfor ikke direkte over i blodbanen. En fedmeoperasjon som reduserer magesekkens overflate og tømmetid gjør at nærmest alt du drikker går i blodet.
De 30 deltakerne som er med i denne studien gjennomgår enten inngrepet gastric bypass eller gastric sleeve. Begge operasjonene reduserer magesekkens størrelse og funksjon»
( UTRAG FRA VG ARTIKKEL JUNI 2020)

Vi hos Kildevangen behandlingssenter har i flere år hjulpet personer med sitt alkoholproblem og fått en klarhet i hva alkoholisme kan gjøre med folk.
Hos oss har det vært personer på behandling i ulike størrelser, noen større og noen mindre enn andre.
Etter erfaring fra disse personene så har vi sett at det å erstatte trøstespising med trøstedrikking har vært et faktum.
Det er veldig mange som også har slitet med vekttap som har gått over til alkohol for å kutte ned inntak av mat med alkohol.

Har du som har gjennomgått en slankeoperasjon opplevd å få et større problem med alkohol? Vi vil sette stor pris på å høre/lese dine erfaringer her, Både på godt og vondt.

Det som er det viktigste for oss er å hjelpe personer ut av sitt problem, hos oss på Kildevangen blir du tatt vare på under hele ditt opphold.
Vi benytter oss av den kjente 12-trinn metoden og vi har et solid og trygt samhold som gjør at vi sammen gjør ditt opphold til en investering for veien videre.
Alkoholisme og alkoholproblemer kan du bli kvitt.
Vi vet at det ikke er lett, men sammen så gjør vi det vel verdt!

Kildevangen, et lite sted med et stort hjerte.

Call Now Button