fbpx
61 16 28 00 drift@kildevangen.no
«68 prosent av de som har valgt en fedmeoperasjon har vært hos lege i etterkant med forskjellige ubehagelige symptomer.

Det er en relativt stor prosentdel og samtidig sa 87 prosent av de menneskene at de hadde det bedre før de ble operert» – Sigrid Bjerge Gribsholt, – Doktorgradstudent.

En type fedmeoperasjon som har blitt populært med tiden er gastric bypass.

Gastric Bypass innebærer at legene lager en liten lomme i magesekken og syr tarmen opp dit. Maten havner da ikke i magesekken, men nesten direkte i tarmen.

Det gjør at pasientene ikke tar opp maten på samme måte som før, noe som fører til at de går ned i vekt.

En annen side av det er at en slankeoperasjon fører til at alkohol tas opp raskere enn før, og skilles ut saktere.

På grunn av denne endringen vil risiko for å utløse alkoholavhengighet øke. Noen må derfor både lære seg å spise og drikke annerledes.

Men dessverre så går dette galt for mange.

Siden mange opplever store smerter etter en fedmeoperasjon er det mange som benytter alkohol for å lindre smertene. Og siden alkoholen tas opp raskere etter en slik operasjon så vil avhengigheten komme også raskere.

Så hvordan kan alkoholmisbruk bli en slik kortsiktig lett utvei for smertene?

Vel, det er for mange veldig tilgjengelig og ikke for skummelt.

Alkohol har blir normalisert sosialt, som også er med på at det blir et enkelt valg for mange og i en sammenheng med å lindre smerte etter en fedmeoperasjon så er dette ikke ufarlig for livet etter operasjonen.

Det er også mange av de sykt overvektige som har forsøkt å regulere følelsene ved å overspise mat, noen lider også av bulimi. Etter en slankeoperasjon som gastric bypass eller gastric sleeve blir det ikke lengre mulighet for å overspise som før uten å bli syk. Mange faller derfor i fellen ved å drikke alkohol for å regulere følelsene i stedet, og mange opplever også alkohol-virkningen som mer potent etter en slik operasjon. Dessverre er det slik at økt alkoholkonsum øker fare for alkoholisme, og konsekvensene av dette lar sjelden vente på seg.

Har du som har gjennomgått en slankeoperasjon opplevd å få et større problem med alkohol? Vi vil sette stor pris på å høre/lese dine erfaringer her, både på godt og vondt.

Det som er det viktigste for oss er å hjelpe personer ut av sitt problem, hos oss på Kildevangen blir du tatt vare på under hele ditt opphold.
Vi benytter oss av den kjente 12-trinn metoden og vi har et solid og trygt samhold som gjør at vi sammen gjør ditt opphold til en investering for veien videre.
Alkoholisme og alkoholproblemer kan du bli kvitt med å kontakte oss i dag.

Kildevangen, et lite sted med et stort hjerte.

Call Now Button