fbpx
61 16 28 00 drift@kildevangen.no

Av: Malin Bratvold Amsrud

I forrige blogg tok vi opp den offentlige personen Lars Kittelsens historie med alkohol og alkoholisme. Firebarnsfar og tidligere sjef i Varde slet med et alkoholmisbruk ingen så. Inntil en dag i 2013, da en god venninne spurte om han hadde drukket. denne kvelden hadde han kjørt bil, hadde venninnen insistert på at han skulle blåse i et alkometer. dette førte til at masken falt. Kittelsen skrev en bok “Hei jeg heter Lars. En alkoholikers dobbeltliv, som ble nutgitt i 2014, der han ønsker å formidle håp til de rammet av alkholisme, og deres pårørende. 

For mange som begynner å drikke, kommer det er stress knyttet til livsendringer, sykdom og andre belastende situasjoner. Dette er det man kan kalle for utløsende faktorer. 

Bakteppet for alle problemene beskrev Lars som en periode preget av at mye skjedde på kort tid… Samtidig er han opptatt av å drikkingen var og er hans eget ansvar. i 2010 skiltes han fra kona. Flyttet unna med barna. påfølgende år mistet han lillebror og tvillingbrorens kone døde i kreft. Begge etterlot seg små barn. under denne perioden tok han på seg rollen som den sterke, men det var til slutt han som knakk. i sin bok skriver han flykten fra livet… Han løper av vonde følelser slik som savn og sorg. medisinen ble jobb, trening og… alkohol. alkoholen gikk fra å være en nytelse, til å misbrukes. han bodde alene, og reiste mye. alt lå slik sett til rette: ingen kunne kommentere eller passe på hans drikkevaner. alle spor blir godt skjult, og utenfra var han vellykket og fungerte godt. innsiden var ikke alt like greit.  

Fra 2010- 2013 alt det frem drikking i stadig økende mengder. Lars bli syk. 3 år er han utbrent og ser ikke lenger verdien av livet. han sendes til akuttpsykiatrisk, som ikke har plass til han. medisinen blir igjen alkohol. døden dukker opp som en alternativ utvei og blir noe han stadig oftere tenker på. helt til denne dagen i mars d et laite spørsmål skal snu opp- ned på alt. Da det kommer ut i lyset hva lars har slitt med, er familiens støttende. Klemmer og smil ble gitt. Han var ikke alene.  

Mange kan føle at de er helt alene med sitt alkoholproblem. Da er det viktig å tenke på at mennesker ofte vil støtte og hjelpe, og at det finnes mange andre i samme situasjon som en selv.Det er mange historier som Lars sin historie. Kanskje kjenner du deg igjen, eller vet om noen som trenger hjelp. Et lite spørsmål kan noen ganger endre et helt liv. Kildevangen er et behandlinssgted for alkoholikere, og stedet ligger skjermet til på Totenåsen. Ta gjerne kontakt for en prat. 

 

Call Now Button