fbpx
61 16 28 00 drift@kildevangen.no

Vi på kildevangen vet at høytider, ikke minst påsken, er en særs utfordrende periode. Vi vet at mange sliter ekstra tungt i alle høytider og vi ser det på antall henvendelser vi får år etter år.

Det er så utrolig mange forventninger, så mye «press» at mange som sliter med rus, ruser seg ekstra mye under en slik tid.
For mange så er slike høytider fylt opp med mye kos og hygge, men en hva er det som regnes som kos?
Må det være et slags «press» med alkohol og rus? Og hvorfor er det blitt slik?

Er det sånn at barn skal bli psykisk skadet i høytiden pga foreldrenes drikking og annen riding, og måtte bære på tunge og skamfulle opplevelsene videre i livet?

Vi vet alle at det er ikke mye som skal til for at høytidene ikke blir fullt så hyggelig, da ett eller flere familiemedlemmer ramler litt utpå under disse høytidene.

Det har blitt så trendy å nyte alkohol i de fleste settinger i dagens samfunn, men det har foregått i generasjoner så det er vel akseptert? Om det er akseptert så betyr det ikke at det er riktig, for barn er ekstremt sensitive ovenfor voksnes personlighetsendringer når de voksne er beruset.

Rusmisbruk og alkoholisme har blitt mer vanlig i dagens samfunn. Vi ser på statistikken at også de over 60 drikker mer og oftere. Og blant de yngre er både sterkere og flere typer narkotika stadig vanligere. Mange er enige i at dette ikke er bra og for mange kan det ende tragisk.

I nesten 20 år har vi på kildevangen hjulpet personer med rusproblemer, rusavhengighet og ettervern for tidligere rusmisbrukere.

Det er ikke tvil om at det å ha rusproblemer skader den personen og de nærmeste rundt, og vi ser hvor viktig det er å få hjelp før det går altfor langt. Alkoholisme og annen rusavhengighet er progressiv, kronisk og kan være dødelig.

Rusproblemer kan ramme alle. Og dersom du eller noen du kjenner trenger hjelp og støtte til å håndtere rusproblemer, kan du henvende deg til oss på kildevangen.

Vårt behandlingssenter ligger i vakre naturlige omgivelser og vi kan tilby et opphold med deg som menneske i sentrum. Vi kan hjelpe deg med verktøy for å kunne starte et nytt rusfritt liv.

Å føle mestring og trygghet er også avgjørende for å komme tilbake til hverdagen med nytt mot. Og, med den frihetsfølelsen det gir å være kvitt rusen.

Vi er tilgengelige i hele påsken!

Ring oss gjerne på 61 16 28 00

Call Now Button