fbpx

Av: Malin Bratvold Amsrud

Kronisk insomnia når man ikke lenger drikker alkohol kan ofte føre til selvmedisinering, eller at man i verste fall starter å drikke igjen. Diverse utfordringer, sånn at man må tidlig opp om morgenen for å gå på jobb for eksempel, dukker opp. Tidligere har man kan hende vært vant til å drikke seg selv nærmest i koma for å få sove. 

Du fikk ikke nødvendigvis en god søvn, men man fikk hvert fall sove. Var ikke egentlig god søvn, men man var hvert fall ute før hodet traff puta. Kanskje våknet man etter 3 til 4 timer med hjertebank, men man slapp unna den situasjonen hvor man ligger og ligger og ikke får sove. Så hva nå? Tankene raser hele natten som før man startet å drikke, og man ikke får sove før 5 eller 6 om morgenen?

Mange som slutter å drikke alkohol ja merker at det er viktig å være tålmodig med søvnen, vær oppmerksom på faktorer som kan være med på å holde en våken lengre enn man ønsker. Det kan være en kopp kaffe for sent på kvelden, tungleste bøker som får hjernen til å arbeide overtid,. det kan være stress, at man spiser for sent og så videre. Fordømmer det vaner kan være vonde å vende, samme hvor små de kan virke. man må i starten først akseptere at man vil ha søvnløse netter. Dette er helt naturlig i overgangen til å bli alkoholfri. deretter vil man gjerne få lengre perioder med god søvn, når man våkner i alle tilfeller uten hangover- som har vært noe i seg selv. her gjelder det å holde ut. Faktiske tips kan være å klargjøre soverommet for søvn, med rett temperatur, god seng, god pute er hjelpemidler som kan tilrettelegge for en god søvn. det finnes også ulike avslapningsteknikker man kan bruke…

Man kan jo ikke forvente en god søvn umiddelbart etter å ha sluttet å drikke, men det bør ikke i seg selv være en unnskyldning for å starte på igjen å drikke. Det er mye man kan gjøre selv bare fasilitere for en best mulig søvn. Ønsker du også å våkne opp uten hangover, eller er interessert i å vite mer om vårt behandlingstilbud? Ta kontakt med Kildevangen behandlingssenter for alkoholikere, et behandlingssted for alkoholikere som ligger diskret til på Totenåsen. Vi har lang erfaring med behandling for alkoholisme og våre terapeuter har egenerfaring. 

Call Now Button